Oris poglavij

 • Splošno

  Na ekskurzijo se bomo odpravili ob 8.00 uri izpred šole. Pot nas bo vodila mimo Ljubljane do Planine in Planinskega polja, kjer si bomo najprej ogledali Planinsko jamo (vstopnina 2 €). V spremstvu jamskega vodnika se podamo v suhi del Planinske jame, kjer spoznamo več kraških pojavov. Nato se bomo odpeljali proti Rakovemu Škocjanu, kjer nas pričaka lokalni vodnik. Sledi ogled kraških znamenitosti (Veliki naravni most, reka ponikalnica, Mali naravni most...). Nato se odpeljemo do Dolnjega jezera na ogled etnološke zbirke in makete z multivizijo Cerkniškega polja (vstopnina 3 €). Po ogledu sledi sprehod do obale jezera in postanek za malico. Pot nadaljujemo ob robu Cerkniškega jezera do Križne jame (vstopnina 3 €). Povratek ob18.00.

  Prevoz: 10 €

  Dijaki naj imajo s seboj malico, pijačo za cel dan.
  Za obisk jam in Rakovega Škocjana priporočamo ustrezno obutev. V primeru dežja dežnik ali anorak ter topla oblačila za vstop v jami.

  Avtor ekskurzije: Lydia Lavrač Dostal
 • Planinsko polje

  Med sprehodom po Planini spoznamo zanimivo furmansko naselje.
 • Planinska jama

  V spremstvu jamskega vodnika se podamo v suhi del jame. Med obiskom spoznamo več kraških pojavov in si ogledamo sotočje dveh krakov reke Ljubljanice.

  Informacije: 041 338 696 g. Samsa
 • Rakov Škocjan

  V Rakovem Škocjanu se sprehodimo po naravoslovni učni poti in si ogledamo številne kraške pojave. Reševanje delovnega lista.

  Informacije: 041 218 131 g. Petek
 • Cerkniško polje

  V vasi Dolenje jezero si v Jezerskem hramu ogledate maketo z multivizijo Cerkniškega polja, ki prikaže jezero v vseh letnih časih.
 • Križna jama

  V spremstvu jamskega vodnika se podate v suhi del jame. Vodnik predstavi jamski svet, sledi vožnja s čolnom po prvem jezeru. Pred vstopom v jamo dobite škornje in jamske svetilke.