Dve odličji za Slovenijo na mednarodni geografski olimpijadi

Dve odličji za Slovenijo na mednarodni geografski olimpijadi

od Borut Stojilković -
Število odgovorov: 0

Spoštovane geografinje in geografi.

Z velikim veseljem sporočam novico, da je ob zaključku 17. mednarodne geografske olimpijade dijakinja Polona Boštjančič s Škofijske gimnazije Vipava osvojila srebrno medaljo in da je dijak Matic Kremžar z Gimnazije Bežigrad pritekmoval bronasto medaljo. Skupno je bilo med najboljše svetovne mlade geografe podeljenih 46 bronastih, 32 srebrnih in 19 zlatih medalj.

V slovenski ekipi so sodelovali štirje najboljši slovenski srednješolci s področja geografije, ki so že na državni ravni nacionalnega tekmovanja osvojili vse možne točke: Matic Kremžar (Gimnazija Bežigrad, mentorica Valentina Maver), Polona Boštjančič (Škofijska gimnazija Vipava, mentorica Teja Pišot), Jan Orehek (Srednja šola in gimnazija Rudolfa Maistra Kamnik, mentorica mag. Sonja Trškan) in Luka Gorjan (Gimnazija Brežice, mentor Boštjan Špiler).

Iskrene čestitke dobitnikoma odličij in celotni ekipi. Prav tako čestitke za medalji in udeležbo tudi mentoricam in mentorju.

Geografska olimpijada je potekala na daljavo - organizatorji so bili v Istanbulu - od srede do danes. Obsegala je raznovrstne naloge in raznolike izzive: od aktualnih tematik do klasičnih geografskih vsebin. Slovenski tekmovalci so uspešno sodelovali na vseh področjih. Prav tako je do izraza prišla njihova visoka komunikacijska raven v angleščini kot jeziku stroke. Ob tem gre zahvala tudi mag. Sonji Trškan in Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik za gostoljubje v času tekmovanja na daljavo.

Ponosni smo lahko na mlade nadebudne geografe, ki so se tako odlično odrezali.

Lep pozdrav,
Borut Stojilković,
koordinator tekmovanja v znanju geografije