Izobraževanje

2. Mednarodna konferenca "Podnebne spremembe"

Odg: 2. Mednarodna konferenca "Podnebne spremembe"

od Mirsad Skorupan -
Število odgovorov: 0
Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi na šolah in tisti, ki bi radi, da otroci, učenci in dijaki čim več znajo.

2. mednarodna konferenca se približuje. http://www.drustvo-dugs.si/podnebne-spremembe/

Ker smo v primerjavi z lansko konferenco prejeli nekaj manj prispevkov, vas spodbujamo, da se tudi letos tako prodorno, uspešno in inovativno lotite pisanja. Verjamemo, da vas učenci in dijaki sprašujejo o podnebnih spremembah; tudi obvezni cilji v učnih načrtih zahtevajo, da podnebne spremembe v šoli obravnavamo: bodisi kot samostojne teme bodisi vezane na teme iz regionalne geografije (spremembe v slovenskem kmetijstvu, trendi temperatur in padavin v Sloveniji, izjemni vremenski pojavi v slovenskih pokrajinah; suša v Sahelu, požari v Avstraliji - posledica nepričakovano višjih poletnih zračnih temperatur; ozelenjevanje Grenlandije; zmanjševanje življenjskega prostora pingvinov... ). Vodnjak tem je neizčrpen. Če več je možnih pristopov: frontalni pouk, raziskovalne naloge, učenci pripravljajo poročila, referate, govorne nastope, kvize za sošolce, terensko delo z učenci na plazu, ki se premika ob večjih padavinah ....

Prepričani smo, da pri pouku delate kakovostno in zanimivo. Zato želimo s konferenco pokazati ta nevidni del geografskih učiteljskih prizadevanj. Zadovoljujoče je slišati od učiteljev, da so iz lanskoletnih predstavitev "pokradli" kopico zamisli; če ne drugega, jim je bil pouk boljši in priprave nanj krajše. Zato ne oklevajte in prenesite na papir tisto, kar ste dobrega naredili. Ni se treba obremenjevati s tem, kdo ali kaj vpliva na spremembe - človek ali naravni ciklusi. Dejstvo je, da spremembe spreminjajo naše življenje in pokrajino. Tudi z obliko zapisa se ni treba obremenjevati: lanski zbornik http://konferenca.splet.arnes.si/files/2019/07/mednarodna_konferenca_zazivimo_z_vodo.pdf prinaša 37 vzorcev.

Prijazno vas vabimo, časa je še dva tedna, da napišete prispevek in se na povezavi https://www.1ka.si/a/236000 prijavite na konferenco.

Organizacijski odbor